Symposium KWAB: New Discoveries – 13 en 14 september 2018 – Rijksmuseum

Opnamedatum: 2017-07-07

Op 13 en 14 september organiseert het Rijksmuseum een internationaal, tweedaags symposium ter gelegenheid van de tentoonstelling KWAB: Dutch Design in de Eeuw van Rembrandt, die deze zomer in het museum te zien zal zijn. Getoond worden de mooiste voorbeelden van objecten in de wonderbaarlijke kwabstijl, een belangrijk – maar grotendeels genegeerd – fenomeen in de Nederlandse en Europese toegepaste kunsten gedurende de zeventiende eeuw.

Het symposium brengt belangrijke specialisten samen, waaronder Johan ter Molen, Tessa Murdoch (Victoria and Albert Museum), Matthew Winterbottom (Ashmolean Museum, Oxford) en Jet Pijzel-Dommisse (Gemeentemuseum Den Haag). Zij presenteren nieuwe inzichten en technische en kunsthistorische ontdekkingen aangaande objecten te zien in of gerelateerd aan de tentoonstelling.

Deelnemers aan het symposium zullen op vrijdagavond 14 september in staat zijn de tentoonstelling KWAB na sluitingstijd te bezoeken.

We hopen dat u deel zult uitmaken van dit evenement, waarbij zij die zich bezig houden met toegepaste kunst, zeventiende-eeuwse kunst, de geschiedenis van de Gouden Eeuw, en de geschiedenis van het ontwerp samen zullen komen.

Registratie voor het symposium kan via de website van het Rijksmuseum. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s