Publieksdag Utrecht Centre for Early Modern Studies

Poster - De macht van het woord

Op zaterdag 3 februari 2018 organiseert het UCEMS (Utrecht Centre for Early Modern Studies) voor de negende keer op rij een publieksdag. Het UCEMS is Nederlands grootste onderzoekscentrum dat de taal, literatuur, geschiedenis, religie, politiek, kunst, muziek en wetenschap van de periode tussen ca. 1500 tot 1800 in internationaal perspectief bestudeert. Op de jaarlijkse publieksdag kunnen belangstellenden kennis maken met dit onderzoek.

Dit jaar staat het thema de Macht van het Woord centraal. Door de uitvinding van de boekdrukkunst won het woord aan kracht. Niet alleen de taal en het soort teksten veranderde hierdoor, maar ook de reikwijdte van het woord nam explosief toe. Een aantal onderzoekers van de Universiteit Utrecht zal tijdens lezingen dit thema uitdiepen, waarbij onder meer aandacht is voor debatten over het vroegmodern Nederlands en de rol van taal en teksten in politiek en kunst. Het ambacht van het woord wordt bovendien voor het voetlicht gebracht met een demonstratie vroegmodern inkt maken. De dag wordt afgesloten met een kenniscarrousel waarin leden van het UCEMS het publiek kennis laten maken met actueel onderzoek.

De publieksdag vindt plaats op zaterdagmiddag 3 februari 2018 vanaf 12:45 uur in Janskerkhof 3. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Het volledige programma is beschikbaar via de website van de Universiteit Utrecht en meer informatie over de lezingen wordt gegeven op de UCEMS Facebookpagina.

Deelname is gratis, maar aanmelding vooraf wordt zeer op prijs gesteld. Dit kan per mail naar: uu.ucems@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s