Uitnodiging namens de Maatschappij

Als deel van het jubileumjaar van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde organiseert de Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde van de Maatschappij op woensdag 26 oktober een feestelijke bijeenkomst in de Vossiuszaal in de Universiteitsbibliotheek Leiden, Witte Singel 27, 2311 BG, Leiden. Aanvang 16.00 uur.

De Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde is de oudste Commissie van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en telde in de loop der tijd vele kleurrijke leden. In het kader van het 250-jarig jubileum van de Maatschappij heeft Nicolette Mout de soms woelige, soms kalme, geschiedenis van de Commissie opgetekend in het boek

“Met lust en volharding”. Honderdzeventig jaar Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, 1841-2011.

Op basis hiervan zal zij op 26 oktober 16 uur precies een openbare lezing houden in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibiotheek Leiden en het eerste exemplaar van het boek aanbieden aan Kurt de Belder, Bibliothecaris van de Maatschappij. Na afloop is er een receptie, aangeboden door de Maatschappij. Tijdens deze receptie is het mogelijk het boek aan te schaffen voor € 12,50.

Deze openbare lezing is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, dus ook voor niet-leden van de Maatschappij. Aanmelding kan per mail (bma0@xs4all.nl). Uw komst wordt op hoge prijs gesteld en U kunt vrienden en kennissen meenemen.

Namens de Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde,

Boudien de Vries

Secretaris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s