28 mei 2015: Nacht van de Geschiedenis

Nacht van de Geschiedenis kop

Er is weer een Nacht van de Geschiedenis in Groningen: Diskursi organiseert donderdag 28 mei de Nacht van de Geschiedenis in de Der Aa-kerk met verschillende lezingen door prominente sprekers. De Nacht van de Geschiedenis gaat dit jaar over ‘Hoe maak je Geschiedenis?’ Hier zullen verschillende thema’s van de geschiedenis behandeld worden. Er zullen vier hoofdlezingen zijn. Professor Ankersmit trapt af met een historische kijk op het politieke bestel. Daarna zal wethouder Gijsbertsen een lezing geven over de politiek en geschiedenis.

Na de eerste twee lezingen wordt er een uur lang een afwisselend programma geboden: lezingen op de gewelven en in de toren, studenten die hun masterscriptie behandelen in de sacristie, stands van historische verenigingen, en presentatie van bijzondere archiefstukken van de Groninger Archieven. Maar gewoon met een drankje bijpraten kan ook.

Na dit uur gaat het hoofdprogramma verder en zal journalist Jelle Brandt Corstius spreken over hoe de Rus zijn verleden ziet, waarna Stefan van der Poel zal afsluiten met een lezing over Joodse stadjers. Onder muzikale begeleiding van Robbie de Groot is er na afloop nog ruimte voor een verhitte discussie en een borrel in het koor van de kerk.

Nacht van de Geschiedenis informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s