Symposium Constantijn Huygens: Drie gedichten belicht

symposium-huygens

Poëzieliefhebber? Dichter? Student letterkunde? Leraar Nederlands? Vriend van de Koninklijke Bibliotheek? Fan van Constantijn Huygens? Dan mag u deze middag niet missen.

Op vrijdag 17 april a.s. organiseert de Koninklijke Bibliotheek een feestelijke middag rond drie beroemde gedichten van Constantijn Huygens: ‘Op de dood van Sterre’, ‘Ooghentroost’ en ‘Hofwijck’. Aanleiding hiervoor is het in 2014 verschenen boek van Jürgen Pieters Op zoek naar Huygens. Italiaanse leesnotities.

Uit de gedichten worden fragmenten voorgedragen en becommentarieerd door de enthousiaste Huygenskenners Olga van Marion (Universiteit Leiden), Ton van Strien (Vrije Universiteit Amsterdam) en Frans Blom (Universiteit van Amsterdam). Frans Willem Korsten (Erasmus Universiteit Rotterdam) zal ingaan op de wijze waarop Jürgen Pieters (Universiteit Gent) deze drie gedichten in zijn nieuwe boek analyseert.

Het geheel wordt omlijst met muziek van Huygens door Willem Mook (luit) en Jasper Schweppe (bariton), bekend van hun cd Proba me Deus met muziek van Constantijn Huygens en tijdgenoten.

Het programma begint om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur). De middag is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan (tot 13 april) hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s